Culinair & Entertainment
Een heerlijke sappige aspergeavond zoals u die mag verwachten in de Club maar ook een stimulans voor geëngageerde gesprekken aan tafel. Wij nodigen een bijzondere slow kok uit met een verhaal over zijn strijd voor meer verantwoord en duurzaam eten.
In Cothen langs de Kromme Rijn ligt restaurant 'De Pronckheer'. Arjan Smit en Inge Stolk verzorgen elke avond weer een heuse smaaksensatie met regionale producten uit het seizoen. Dat dit niet altijd zonder slag en stoot gaat getuige de facebook site van het restaurant. De Pronckheer serveert namelijk ook dieren die worden afgeschoten voor wildbeheer maar nogal geliefd zijn bij het grote publiek. Zwanen, die een grote overlast veroorzaken voor menig boer, worden afgeschoten en vervolgens in de verbrandingsoven gegooid. 'Nee' zegt Arjan. Hij bereidt deze zwanen liever. Wat er dan gebeurt horen we van hem…
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.