Culinair & Entertainment
Speciale gast Herman van der Meij van Diageo Portfolio geeft 'op zijn Schots' uitleg over wat whisky is en met welke heerlijke hapjes de verschillende whisky's gecombineerd kunnen worden. Deze bijeenkomst heeft als thema "Schotland", maar dan in zeer ruime zin, want in de lezing willen wij aandacht besteden aan Duchy Originals, het initiatief van de Prins van Wales op zijn landgoederen, o.a. in het hertogdom Cornwall. De proeverij van deze avond bestaat uit combinaties van gerechten in lijn met de Slow Food gedachte in combinatie met diverse ambachtelijk geproduceerde whiskies. Ruim twintig jaar geleden heeft Prins Charles, de Prins van Wales, op zijn landgoederen, o.a. in het hertogdom Cornwell een beleid ingezet voor biologische, duurzame en ambachtelijke productie met respect voor flora en fauna en geschoeid op traditionele leest. Zijn uitgangspunten zijn: • minder milieubelastend (kleinere footprint) door lokale en seizoensmatige producten en minder verbruik van verpakkingsmateriaal • een 'fair deal' voor de producenten, waarbij daarnevens de Prins van Wales de opbrengsten van Duchy Originals ook nog ter beschikking stelt aan goede doelen • de biologische producten op traditionele basis smaken lekker De lezing wordt gehouden door Jurn Buisman, voorzitter van het Slow Food Convivium Grachtengordel.
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.
Tekst: Archief Koninklijke IGCFoto's: Archief Koninklijke IGC